de Kleine Boerderij

Theehuis & Winkel

Op De Kleine Boerderij vind je vanaf het voorjaar van 2017 ‘Gabriel’s Theehuis’, gevestigd in een nieuwe blokhut. In ‘Gabriel’s Theehuis’ kun je kruidenthee komen drinken en ook vind je in het winkeltje kruidenproducten, producten van het land en sjamanistisch handwerk.

Theehuis

‘Gabriel’s Theehuis’ is begonnen met een idee van Gabriel, de zoon van Jessika. Gabriel is heel erg geïnteresseerd in kruiden en hun werking en hij wil later als hij groot is heks worden. Nadat hij zelf verschillende soorten kruidenthee uit eigen tuin had geprobeerd, zei hij dat hij een eigen theehuis wil beginnen waar hij zelf thee wil maken en verkopen.

In het voorjaar van 2017 zal de nieuwe blokhut opgebouwd en ingericht worden en we hopen Gabriel’s Theehuis in mei officieel te kunnen openen. Het theehuis zal daarna op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de middag open zijn.

In het theehuis kun je verschillende soorten thee uit eigen kruidentuin bestellen. Gabriel heeft bekende soorten, zoals thee van munt, citroenmelisse, kamille en brandnetel. Maar je kunt bijvoorbeeld ook thee van goudsbloem, hibiscus, frambozenblad of guldenroede bestellen. Ook is het mogelijk om zelf een theemix samen te stellen of deze speciaal voor je te laten maken.

Voor informatie over de verschillende soorten thee en de prijzen, kun je op onze menukaart kijken.

Kruidenproducten

thee en kruiderijen

In Gabriel’s theehuis kun je ook diverse kruidenproducten kopen. In het assortiment vind je diverse soorten kruidenthee, tincturen, zalf en crème. Je kunt een basisproduct kopen, zoals bijvoorbeeld een zakje muntthee of een goudsbloemzalf, maar je kunt ook een kruidenproduct op maat laten maken.

Ook maken we onze eigen ceremoniële kruidenmixen en smudgesticks met inheemse kruiden.

Voor informatie over de kruidenproducten, kun je contact opnemen met Jessika.

Producten van het land

In het theehuis bieden we ook producten van het land aan. We bieden af en toe plantgoed aan voor bloemen-, kruiden- en moestuin. We hebben groente uit de moestuin en appels, peren, stoofperen, pruimen en walnoten uit de boomgaard. We maken zelf appel- en perensap, vlierbloesemsiroop en vlierbessensap, pruimen- en perenjam, walnotentapenade en walnotenolie. Het hangt van het jaargetijde af welke producten er zijn.

Sjamanistisch Handwerk en Sjamanendrums

Tenslotte vind je in het theehuis ook sjamanistisch handwerk en sjamanendrums.

smudge veren Sjamanistisch handwerk van Sergej smudge veren Sjamanistisch handwerk van Sergej smudge veren

Sjamanistisch handwerk van Sergej

Werken met natuurlijke en dierlijke materialen heb ik altijd prachtig gevonden. Sinds ik me bezig hou met sjamanisme, maak ik ook zelf ceremoniële voorwerpen, zoals Talking- en Powersticks, Medicine Bags, smudgewaaiers, kettingen en hangers, etcetera. Elk item is handgemaakt van natuurlijke materialen (veren, bot, hout, leer, tanden, schelpjes enzovoort) en enig in zijn soort. Geen enkel voorwerp is hetzelfde. Bij elk item zit een kaartje met beschrijving van gebruikte materialen en een uniek volgnummer. Mijn voorwerpen worden exclusief verkocht in smartshop Next Level te Zwolle, en natuurlijk hier op De Kleine Boerderij.

medicijn buidel Sjamanistisch handwerk van Sergej medicijnbuidel Sjamanistisch handwerk van Sergej

Sjamanendrums van Kassandra

Altijd al een sjamanendrum willen hebben, maar geen tijd of zin om er zelf een te maken? Of wil je jezelf laten verrassen? Met liefde maak ik een unieke drum voor jou, afgestemd op jouw wensen en energie!

Keuze uit een rond frame van essenhout of berkentriplex en een huid van paard, hert of geit met een diameter van 38 tot 52 cm.

Prijzen afhankelijk van de grootte:
€250,-/ €275,-/300,-

© 2018 de Kleine Boerderij