de Kleine Boerderij

Ceremoniële plek

De Kleine Boerderij is een ceremoniële plek. We hebben een Mongoolse yurt waar workshops gehouden kunnen worden en een zweethutveld met twee zweethutten. Daarnaast hebben we een kleine, mobiele sauna.

Workshopruimte

Een Yurt/Ger is een (semi-)nomaden tent uit Mongolië, met een geschiedenis van ongeveer 3000 jaar. Door zijn lange geschiedenis is de Ger ontwikkeld tot een fantastische woning met een hoog comfort in een extreem klimaat, die je in korte tijd kan opbouwen of afbreken. Al eeuwen lang, en nog steeds, is het dé woning van het Mongoolse volk. Een prachtig en praktisch houten framewerk met daar overheen diverse lagen; vilt, canvas, doek en band.

Onze yurt kan worden gehuurd als workshopruimte. De ruimte is geschikt voor creatieve, fysieke en spirituele workshops, zoals bijvoorbeeld klankconcerten, drumbouw workshops, trancereizen, yoga, tai chi, enz. Afhankelijk van de activiteit biedt de yurt ruimte voor een groep van max. 15 personen.

Naast de yurt staat een kleine blokhut met daarin een keuken. Hier kun je koffie en thee zetten, zelf eten klaarmaken of zelf meegebrachte (potluck) gerechten opwarmen. Wanneer daar behoefte aan is, kunnen wij koffie, thee, lunch en/of warme maaltijd verzorgen (extra).

Tarieven voor het huren van de yurt als workshopruimte vind je in ons prijzenoverzicht.

Zweethutveld

Ons zweethutveld bestaat op dit moment uit twee zweethutten, maar zal dit jaar uitgebreid worden met twee nieuwe hutten. Het is mogelijk om (een deel van) het zweethutveld te huren voor het geven van je eigen ceremonie.

De grote Noord-Amerikaanse hut staat met de ingang op het Oosten. Deze hut heeft een diameter van ongeveer 5 meter en biedt plaats aan 20 tot 30 deelnemers.

De kleine Keltische hut, gebouwd met takken van de Hazelaar, heeft haar ingang op het Noorden. Deze hut is ingegraven in Moeder Aarde en voorzien van een kleine aarden wal. De hut biedt plaats aan maximaal 6 – 7 personen.

Binnenkort zullen we onder de Eik een tweede Noord-Amerikaanse zweethut bouwen. Deze hut zal haar ingang op het Zuiden hebben. Met een diameter van ongeveer 3,5 meter zal de zweethut plaats bieden aan max. 15 personen.

Tenslotte zal het zweethutveld nog uitgebreid worden met een grotere, Keltische zweethut met de ingang op het Westen. Deze hut zal ook worden ingegraven in Moeder Aarde en voorzien worden van een aarden wal. Het idee is om de hut zo te bouwen dat deze ook geschikt is als Maanhut. Met een diameter van ongeveer 4 meter zal deze hut plaats bieden voor max. 15 personen.

Tarieven voor het huren van (een deel van) het zweethutveld vind je in ons prijzenoverzicht

Sauna

Op de Kleine Boerderij vind je een kleine, mobiele sauna die plaats biedt aan maximaal 5 personen. De sauna wordt gestookt met een houtkachel. Op de kachel liggen stenen waar water overheen gegoten wordt. Het is mogelijk om de sauna voor een dag of een dagdeel te huren.

Tarieven voor het huren van de sauna vind je in ons prijzenoverzicht