de Kleine Boerderij

De Omgeving

De Kleine Boerderij ligt in het buitengebied van de Gemeente Mill en Sint Hubert. De Achterdijk is van oorsprong de dijk tussen het gebied Hollands Broek en het dorp Sint Hubert. Aan de overkant van boerderij is de Achterdijk afgeschermd door een houtwal die doorloopt tot aan de oude spoordijk. De spoordijk is een overblijfsel van de oude spoorlijn ‘het Duits lijntje’ en is nu een ecologische verbindingszone. In het gebied komen dassen, vossen en reeën voor en er is een grote diversiteit van vogels, vlinders en insecten.

de omgeving

Wandelen en fietsen

Sint Hubert is een plattelandsdorp, met in de omgeving veel oorspronkelijke boerderijen, weilanden en bossen. De golvende overgang tussen het lage Maasdal en de hoge Peel vormt een aantrekkelijk gebied om te fietsen of te wandelen. In de directe omgeving van De Kleine Boerderij vind je aansluiting op wandel- en fietsknooppunten.

De spoordijk is onderdeel van een natuurlijke wandelroute (zie: www.duitslijntje.eu)

spoordijk bij de kleine boerderij

De Kleine Boerderij ligt in de buurt van diverse natuurgebieden

molenheideDe Molenheide
heide sint anthonis de bos- en heidegebieden van Sint Anthonis
mookerheidede Mookerheide
sint jansbergde Sint-Jansberg

Zwemmen

De Kuilen is een natuur- en recreatiegebied tussen Mill en Langenboom. Het kent vele mogelijkheden zoals zwemmen in de recreatieplas, zonnen op de ligweiden en spelen op het strand. Ook zijn rondom de Kuilen wandel- en fietspaden aangelegd. Parkeren en de toegang zijn gratis.

zwemmen bij de kuilen

Vermaak voor kinderen

In de omgeving van De Kleine Boerderij vind je diverse attracties die geschikt zijn voor een dagje uit met kinderen, zoals ZieZoo Dierentuin en het Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel, het Dierenpark en het Oorlogsmuseum in Overloon en boerderij-belevenisoase Irrland net over de grens in Duitsland.

Kunst en Cultuur

Grave is een leuk vestingstadje in de buurt van De Kleine Boerderij en Nijmegen is de oudste stad van Nederland met veel Romeinse geschiedenis. In Nijmegen en omgeving vind je diverse musea, zoals museum De Valkenhof, het Afrikamuseum en museum Orientalis.

© 2018 de Kleine Boerderij